Porcijų skaičius: 20
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
110 gramų miltų
100 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
90 gramų sviesto
20 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 mililitrų pieno
130 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
80 gramų cukraus pudros
30 gramų krakmolo
1 šlakelis vanilės esencijos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai prikaistuvyje užviriname 100 ml. pieno, 100 ml. vandens su 90 g. sviesto, 20 g. cukraus, žiupsneliu druskos. Į užvirintą masę pilame visus miltus. Nukeliame nuo ugnies ir gerai, sparčiai maišome ir vientisos blizgios masės.
2.
Į blizgią vientisą masę, pilame vieną kiaušinį, gerai išmaišome ir taip su likusiais kiaušiniais. Taigi, gavome vientisą gan tirštą, bet dar nuo šaukšto vientisai krentančią plikytą tešlą.
3.
Pasiruošiame didelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą talpiname į konditerinį maišelį (jei neturite konditerinio maišelio, galite tokį lengvai pasigaminti iš kepimo popieriaus ar kepimo rankovės, atkirpus trikampį ir kelis kartus perlenkus).
4.
Galiausiai formuojame 3/4 cm skersmens kauburėlius. Šauname į iki 160 - 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti apie 30 minučių.
5.
Kremui atskirame inde išsukame kiaušinių trynius su cukraus pudra bei krakmolu.
6.
Prikaistuvyje užviriname 200 ml. pieno. Užvirtu pienu nuplikome kiaušinio trynių mišinį ir nepamirštame maišyti. Gautą masę supilame atgal į prikaistuvį ir gražiname ant silpnos ugnies.
7.
Dabar svarbu tik gerai ir nuolat maišyti, jei tai darysite kremas tikrai pavyks. Tai darome, kol kremas pasidaro tirštas, panašiai kaip sviestinė tešla, tada dedame 1/4 reikalingo kremui sviesto (nuo 130 g., tai maždaug ~40 g.). Gerai išmaišome ir galime nukelti nuo ugnies. Sudedame likusį sviestą ir sumaišome. Gautą kremą reikia atšaldyti. Greičiausiai pavyksta kremą iškarto patalpinus ir konditerinį maišelį ir patalpinus šaldytuve.
8.
Iškeptus ir atvėsintus plikytos tešlos pyragaičius apverčiame ir jų dugne mažu peiliuku praduriame tokio dydžio skylutę, gal galėtume jį pripildyti kremu.
9.
Pripildytus pyragaičius, pabarstome cukraus pudra ir galime patiekti! SKANAUS!