Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų rudųjų pievagrybių (arba baltų)
100 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos tipo)
5 šaukštai maltų džiūvėsėlių
5 šaukštai parmezano sūrio (ar kito kietojo, tarkuoto+pabarstymui)
2 šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1/3 šaukštelio čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
2.
Grybus nuplauname, išpjauname kotelius (bet jų neišmetame!). Ant orkaitės skardos patiesiame folijos, ant jos išdėliojame grybų kepurėles (išpjauta dalimi žemyn) ir kepame 10 minučių. Po to kepurėles sudedame į lėkštę ir leidžiame išsiskirti skysčiui.
3.
Grybų kotelius susmulkiname. Česnako skilteles nulupame, taip pat susmulkiname.
4.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės kaitros. Sudedame kotelius, kepiname apie 5 minutes, vis pamaišant. Sudedame česnaką, pakepiname 1 minutę. Suberiame džiūvėsėlius, kepiname ~3 minutes, kol džiūvėsėliai apskrunda. Keptuvės turinį sudedame į dubenį, paliekame šiek tiek atvėsti. Tada gerai sumaišome su kreminiu sūriu, po to įdedame parmezano, pagardiname petražole, čiobreliu ir druska bei pipirais pagal skonį (nepadauginkite druskos, nes parmezanas sūrus).
5.
Grybus įdarome pasiruoštu įdaru, sudedame ant folija išklotos orkaitės skardos. Kiekvieną grybuką apibarstome parmezano sūriu ir šauname į orkaitę (200 C). Kepame 20 minučių, kol viršus pasidaro gražios auksinės spalvos. Taip paruošti grybai skanūs ir karšti ir šalti!