AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas agrastų
300 gramų svogūnų
150 gramų cukraus
60 mililitrų vandens
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto (ar paprasto)
1.5 šaukšto druskos (be kaupo)
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio malto imbiero (arba maltos aitriosios paprikos)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agrastus nuplauti, nuvalyti galiukus ir palikti nuvarvėti.
2.
Svogūnus ir česnaką susmulkinti. Trumpai apkepinti puode įkaitintame aliejuje, o tada užpilti vandeniu ir patroškinti apie 15 minučių, kol svogūnai suminkštės. Troškinti uždengus dangčiu, kad nenugaruotų pernelyg daug skysčio.
3.
Į puodą dėti agrastus, druską ir cukrų. Nuolat maišant troškinti apie 10 minučių. Berti imbierą ir supilti actą. Troškinti dar apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
4.
Paragaukite ir įvertinkite, ar norite daugiau saldumo, sūrumo ar rūgštelės, atitinkamai galima dėti papildomai cukraus, druskos ar acto. Jeigu įdėsite, dar kartą užvirinkite.
5.
Galima sutrinti elektriniu trintuvu ar dėti į stiklainius tokį, koks yra. Jeigu sutrinsite, po to būtinai dar kartą užvirinkite.
6.
Padažą sudėti į iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Sustatyti žemyn dangteliais, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti bent kelioms valandoms. Saugoti vėsiame rūsyje. Skanaus!