AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
20 gramų lašinukų
20 gramų sviesto
1 šaukštas grietinės
0.5 šaukštelio peletrūno (arba mėtos)
Tešlai:
1 kilogramas bulvių (nevirtų)
4 vienetai bulvių (virtų)
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami, kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.
2.
Varškę ištrinkite, lašinukus paspirginkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, peletrūną. Viską gerai išmaišykite.
3.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą.
4.
Kad cepelinai neiširtų, papildomai galite ištirpinti šaukštą krakmolo šaltame vandenyje ir pilti į puodą, kuriam virsite cepelinus. Cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 - 25 minutes. Išimkite iš vandens ir, nuvarvinus, dėkite į lėkštę. Cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, galima su pakepintais su svogūnais ar spirgučiais. Skanaus!