AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 9%
400 gramų lazanijos lakštų
230 gramų špinatų
200 gramų šparaginių pupelių (šaldytų ar šviežių)
1 ir 1/3 stiklinės mocarela sūrio (kietesnio, smulkiai tarkuoto)
2 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
1/3 stiklinės mocarela sūrio (kietesnio, smulkiai tarkuoto)
4 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek džiovinto raudonėlio
šiek tiek džiovintų bazilikų
Baltam padažui:
600 mililitrų pieno
3 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai sviesto
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio malti baltieji pipirai
2/3 stiklinės mocarela sūrio (kietesnio, smulkiai tarkuoto)
Padažui:
800 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
125 mililitrai alyvuogių aliejaus
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 skiltelės česnako (didelių)
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį džiovintų bazilikų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Naminis pomidorų padažas – svogūną ir česnako skilteles nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką taip pat supjaustome kubeliais.
2.
Puode, ant vidutinės ugnies įkaitiname visą alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir papriką, kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja, po to sudedame česnaką, pakepiname dar apie 5 min. Po to sudedame susmulkintus pomidorus, viską išmaišome, pagardiname druska, pipirais, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min, vis pamaišome. Kai padažas baigia troškintis, nukeliame nuo ugnies ir sutriname bulvių trintuvu arba naudojame blenderį (aš tryniau bulvių trintuvu, tuomet lieka didesni daržovių gabalėliai). Padažą pagardiname raudonėliu ir baziliku.
3.
Baltam padažui ant silpnos ugnies keptuvėje ištirpdome sviestą, suberiame miltus, maišome, kol miltai susijungia su sviestu, pakaitiname pora minučių. Pamažu, maišydami supilame pieną, viską gerai maišome, kaitiname ant silpnos ugnies, kol masė pradeda tirštėti, tuomet pagardiname prieskoniais, sūriu. Padažą kaitiname ~10 min, vis maišydami, kol šis sutirštėja (nereikia, kad padažas būtų per daug tirštas).
4.
Varškės masė – svogūnus ir česnakus nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, apkepiname keptuvėje su aliejumi, kol suminkštėja, po to sudedame susmulkintą česnaką ir dar pakepiname porą minučių. Paliekame šiek tiek pravėsti. Varškę pertriname per sietelį, sumaišome su kiaušiniais, druska ir sūriu. Špinatus smulkiai supjaustome, įmaišome į varškės masę. Taip pat įmaišome apkeptus svogūnus ir česnakus. Jei naudojate šviežias šparagines pupeles – tuomet jas išvirkite, kol suminkštės ir supjaustykite smulkiais gabalėliais, įmaišykite į varškę. Pagardiname pipirais.
5.
Lazanijos sluoksniavimas – kepimo formą gerai ištepame sviestu (nepamirškite patepti kraštų), pilame pusę pomidorų padažo, dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, tuomet uždedame varškės masės, užpilame bešamelio padažu, vėl dedame lazanijos sluoksnį, iš viso turi būti 4 varškės sluoksniai, paskutinis sluoksnis – lazanijos lakštai. Juos užpilame likusiu pomidorų padažu, apibarstome sūriu/
6.
Kepame 50 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps dar galite palikti pastovėti orkaitėje arba iškart ragauti. Skanaus!
Patarimai:
•
Matavimui naudoju 250 ml tūrio stliklinę.
•
Lazanijai sunaudoju 600 ml pomidorų padažo, todėl pasiruošus padažo šiek tiek jo liks.