AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį česnakų stiebų (kiek tilps į stiklainį)
1 litras vandens
150 mililitrų acto 9%
70 gramų cukraus
30 gramų druskos
10 gramų prieskonių marinavimui mišinio
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Stiklainius švariai išplaunu su soda, sustatau kakleliais žemyn ant rankšluosčiu išklotos skardos ir 30 minučių pakaitinu iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palieku šiek tiek atvėsti.
2.
Nuo česnakų stiebų nupjaunu žiedus ir apačią, kad liktų tik žalią stiebo dalis, gerai nuplaunu, nusausinu ir gana standžiai sudedu į stiklainius.
3.
Į puodą pilu vandenį (ingredientų propocija 1 litrui, jei reikia, marinato pasiruošti daugiau), suberiu cukrų, druską, pilu actą ir užvirinu, suberiu prieskonius, sumažinu kaitrą ir šiek tiek pamaišant verdu 3 minutes.
4.
Marinatu užpilu stiklainius. Užsuku steriliais naujais dangteliais. Stiklainius apverčiu ir užkloju pūkine striuke, kad vėstų iš lėto. Palieku pernakt. Atvėsusius stiklainius saugau vėsiame rūsyje. Pirmuosius ragaujame jau po mėnesio.