AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų pomidorų
2 vienetai obuolių
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
80 gramų cukraus
80 mililitrų obuolių acto (arba 60 ml paprasto acto)
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles (nebūtina, bet mus malonesnė čatnio konsistencija), išpjauti širdeles.
2.
Svogūną susmulkinti. Iš paprikos išimti sėklas ir susmulkinti kubeliais. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.
3.
Viskus smulkintis ingredientus sudėti į puodą, berti cukrų, druską, sausus prieskonius. Užvirinti, sumažinti kaitrą iki minimalios ir kaitinti apie 30 - 40 minučių, kol sutrištės. Baigiant virti supilti actą ir dar šiek tiek pakaitinti. Paragauti, ar patinka skonis, ar pakanka sūrumo, rūgštumo, prieskonių. Jeigu kažko trūksta, pakoreguoti.
4.
Karštą padažą išpilsyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Užsukti steriliais dangteliais.
5.
Stiklainius sustatyti apverstu dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti atvėsti. Laikyti vėsioje tamsioje patalpoje. Ragauti galima po mėnesio nuo pagaminimo.