TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nostalgiškas Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
180 gramų varškės (riebesnės)
180 gramų sviesto (kambario temperatūso)
180 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

3.
Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame ~3 min, kol masė pabąla. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.

4.
Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę).

5.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau 44 cm x 29 cm orkaitės skardą. Tešlą supilame ant orkaitės skardos, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo popierių. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.

6.
Kremas – viename dubenyje išplakame sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi naudodami elektrinį plakiklį. Plakame kelias minutes, kol gauname kreminę masę. Varškę pertriname per sietelį, sudedame į dubenį su sviestu, išplakame.

7.
Išvyniojame biskvitą, ant jo tolygiai užtepame kremą ir susukame į ritinį. Vyniotinį perkeliame ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.




admin · 2019-08-12 21:00 · 607 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt