AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 180 gramų miltų
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
10 vienetų braškių
2 vienetai rabarbarų
50 gramų grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, braškes per pusę. Užberkite 2 šaukštais cukraus ir išmaišykite. Palikite, kol gaminsime tešlą. Prieš naudojant nupilkite susidariusį skystį.
2.
Kambario temperatūros sviestą išmaišykite su likusiu cukrumi iki purumo, tuomet įmuškite kiaušinius, dėkite grietinę, išmaišykite. Berkite miltus, išmaišytus su kepimo milteliais. Supilkite į 24 cm skersmens kepimo formą. Ant viršaus suberkite rabarbarus ir braškes. Paspausdami susmeikite gilyn į tešlą.
3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, tuomet patikrinkite mediniu iešmeliu, ar iškepęs. Jei ne, palikite kepti dar kelias minutes ir vėl tikrinkite. Atvėsusį apiberktie cukraus pudra.