AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų šokoladinių sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
2 vienetai bananų (didesnių)
3 vienetai kivių (svėrė 376 g.)
300 gramų graikiško jogurto
250 gramų kreminės varškės (be priedų)
80 gramų cukraus (pagal skonį)
20 gramų želatinos
0.5 šaukšto citrinų sulčių
Papuošimui:
1 vienetas kivių
šiek tiek kakavos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti, sviestą ištirpinti, viską sudėti į elektrintį trintuvą ir sutrinti. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti sausainių - sviesto masę, gerai paspausti ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
3.
Kivius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis, įberti cukraus ir pavirti apie 4 - 5 minutes ant nedidelės ugnies. Po to įmaišyti išbrinkintą želatiną, nuimti nuo viryklės ir gerai išmaišyti, kad želatina visiškai ištirptų. Masę atvėsinti ir elektriniu trintuvu sutrinti į tyrelę.
4.
Varškę ir jogurtą išplakti, sumaišyti su atvėsusia kivių tyrele.
5.
Ant sausainių pado dėti sluoksnį supjaustyto griežinėliais banano, tada pusę varškės-kivių-jogurto kremo, vėl bananą, užpilti likusį kremą ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
6.
Puošti kakava, kiviai arba pagal savo fantaziją.