AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas braškių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viskas paprasta kaip dukart du - braškes švariai nuplauname, nusausiname, nuimame uodegelės ir supjaustome nestoromis riekelėmis.
2.
Braškių riekeles vienu sluoksniu išdėliojame maisto džiovintuve ir džioviname. Man paprastai išdžiūsta per 12-16 valandų, bet tikslus laikas gali labai priklaustyti nuo pjaustymo storio ir braškių rūšies, jų sultingumo.
3.
Išdžiūvusias braškes sudedame į švarų, sausą stiklainį. Užsukame dangteliu ir saugome iki žiemos arba skanaujame iškart :-)
Patarimai:
•
Jeigu neturite maisto džiovintuvo, galima džiovinti ir 50-60 laipsnių temperatūros orkaitėje, tik orkaitės dureles palikite lengvai pravertas.
•
Jeigu norisi įdomiau, džiovinamas baškes galima pabarstyti vanile ar cinamonu. Bet man skanu ir be jokių priedų.