AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 330 gramų cukraus
3 vienetai žaliųjų citrinų
90 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
pagal poreikį maistinių dažų
šiek tiek krakmolo (pabarstymui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukrų užpilti vandeniu ir ant silpnos kaitros kaitinti, kol cukrus ištirps ir skysčio temperatūra pasieks 115 C laipsnių.
2.
Želatiną užpilti 3 žaliųjų citrinų sultimis ir leisti pastovėti, kol želatina išbrinks. Želatiną, 2 žaliųjų citrinų nutarkuotas žieveles sudėti į dubenį ir, plakant elektriniu plakikliu dideliu greičiu, iš lėto supilti karštą cukraus sirupą. Plakti, kol masė pravės ir taps puri. Jei norite, galite įlašinti maistinių dažų.
3.
Kepimo formą iškoti kepimo popieriumi, kepimo popierių apiberti krakmolu, sukrėsti masę ir krakmolu apibarstyti paviršių. Palikti, kad sustingtų 1 valandą vėsiai.
4.
Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir apiberti krakmolu, kad neliptų vienas su kitu. Krakmolo perteklių galima lengvai nupurtyti.