AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištų sparnelių vidurinių dalių
1/4 stiklinės medaus
1/4 stiklinės cukraus
1 vienetas citrinos žievelės
3 šaukštai sojos padažo
6 skiltelės česnako (smulkintų)
2 šaukštai aliejaus
1.5 šaukšto aštraus padažo "harissa"
1 šaukštas žuvies padažo
2 šaukšteliai citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištų sparnelius išplaukite ir gerai nusausinkite. Įdėkite juos į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdėkite groteles ir ant jų sudėkite sparnelius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 - 15 min., tada apverskite ir kepkite dar 10 min. arba kol sparneliai iškeps ir gražiai apskrus.
2.
Į nedidelį puodą sudėkite medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis ir žievelę, harissa padažą bei įpilkite 1 v. š. vandens, viską išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
3.
Įdėkite sparnelius į dubenį ir įpilkite padažą, pakratykite dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu - atsargiai, neišmėtykite sparnelių po visą virtuvę. Skanaus!