TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Drėgnas šokoladinis keksas su varške ir vaisiais
Šokoladinis keksas su varške

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
160 gramų miltų
125 gramai cukraus
125 gramai sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių
80 mililitrų pieno
75 gramai juodojo šokolado
3 šaukštai maltų migdolų (su kaupu)
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
250 gramų kreminės varškės
150 gramų vaisių (naudojau mangą, supjaustytą kubeliais)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
40 gramų kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilės

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.

2.
Įpilti 40 mililitrų pieno, ištirpintą šokoladą ir dar paplakti. Galiausiai įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, kakavą, maltus migdolus ir išmaišyti.

3.
Įdarui varškę išplakti su kiaušiniu, cukrumi ir vanile. įberti krakmolą ir dar šiek tiek paplakti. Sudėti pjaustytą vaisų ir išmaišyti.

4.
Kekso formą ištepti aliejumi, įdėti 2/3 tešlos, padaryti bortelius iš abiejų pusių, o į įdubimą paskirstyti varškę su vaisiais.

5.
Likusią tešlą sumaišyti su 40 mililitrų pieno, dėti ant varškės ir palyginti, kad uždengtų varškę. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 45 - 55 minutes, ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku.

6.
Iškepusį keksą palikti formoje atvėsti, paskui atsargiai apversti. Galite pabarstyti kakava, cukraus pudra ar aplieti šokoladiniu glajumi.




admin · 2019-08-27 18:00 · 625 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt