AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (didesnių, pailgų)
6 šaukštai sviesto (aliejaus ar kitų riebalų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuplauti ir nušveisti. Odelių neskusti, nebent jos ypatingai storos. Bulves nusausinti.
2.
Bulvėse iš viršaus, statmenai padaryti gilias įpjovas, bet bulvės iki galo neįpjauti. Tą patogiausia padaryti bulvę padėjus tarp dviejų valgymo lazdelių. Peiliu pjauti, kol jis atsirems į lazdeles. Įpjovos turėtų būti maždaug 3 - 6 mm pločio.
3.
Jei naudosite sviestą, jį ištirpinti.
4.
Bulves sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti puse tirpinto sviesto (aptepti ir apačią). Pabarstyti druska ir pipirais.Kepti iki 200 - 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie pusvalandį, kol bulvės įpjovos šiek tiek "išsižios" ir atsiskirs vienos nuo kitų.
5.
Bulves aptepti likusius sviestu ir kepti dar apie pusvalandį. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio ir tikslios temperatūros.
Patarimai:
•
Daugiau patarimų, kaip ypatingai skaniai iškepti bulves orkaitėje, rasite čia.