AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai saldžiųjų bulvių
100 gramų rikotos
100 gramų tepamo varškės sūrelio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 pundelis baziliko
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
25 gramai kietojo sūrio
20 gramų anakardžių riešutų (ar kitokių, kepintų)
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
Papuošimui:
1 sauja pekano riešutų (ar kitų mėgstamų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvę gerai išplauname, nušveičiam ir supjaustome 0.5 cm dydžio riekelėm. Dedame ant sviestiniu popieriumu išklotos skardos, apšlakstome aliejumi.
2.
Pašauname į iki 210 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 25 min arba kol suminkštės.
3.
Rikotą ir varškės sūrį išsukame elektriniu plakikliu iki kremo konsistencijos.
4.
Bazilikus, aliejų, riešutus, česnaką ir druską sudedame į trintuvą ir triname iki vientisos masės. Nesutrinkite į košę - turi likti tekstūra. Jeigu sunkiai trinasi, sustabdykite, įpilkite dar truputį aliejaus ir išmaišykite masę šaukštu.
5.
Sudedame į dubenėlį ir išmaišom su sūriu. Paragaujame, jeigu reikia - pagardinam druska.
6.
Iš orkaitės išimam bulvių riekeles ir leidžiame truputį atvėsti. Dedame po kupiną arbatinį šaukštelį kremo, o greta po pusę šaukštelio Pesto padažo.
7.
Pabaigai kiekvieną užkanduką dekoruojam riešutu.