AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 litras vandens
5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
300 gramų lašišos filė
200 gramų voveraičių
200 mililitrų grietinėlės (naudojau liesą)
1 vienetas svogūnų
1 sauja krapų (smulkintų)
1 sauja petražolių (smulkintų)
1 kubelis sultinio (kokybiško)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (kepimui)
pagal skonį jūros druskos
pagal skonį svogūnų laiškų (supjaustytų, patiekiant)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Voveraites nuvalyti. Stambias perpjauti į kelias dalis. Svogūną smulkiai supjaustyti.
2.
Puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūną ir voveraites. Pakepti apie keletą minučių.
3.
Bulves nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Lašišą supjaustyti gabaliukais.
4.
Į puodą supilti vandenį ir užkaisti iki virimo. Kai užvirs, įmesti sultinio kubelį, suberti bulves. Virti ant mažos kaitros, kol bulvės suminkštės.
5.
Suberti lašišos gabaliukus. Virti apie 1 minutę. Tada supilti grietinėlę, suberti krapus, petražoles, druską, pipirus.
6.
Išjungti kaitrą ir palikti sriubą pastovėti apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų.
7.
Patiekiant pabarstyti svogūnų laiškais.