AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų kopūstų
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
50 gramų karštai rūkyto kumpio (nebūtina)
4 šaukštai kefyro
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kopūstą supjaustyti kuo siauresnėmis juostelėmis.
2.
Kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais.
3.
Kiaušinius lengvai paplakti, pagardinti druska ir pipirais. Pilti kefyrą, aliejų, išmaišyti. Berti miltus ir sodą. Kruopščiai permaišyti.
4.
Įmaišyti smulkintus kopūstus ir kumpelį.
5.
Tešlą išdėlioti į keksiukų formeles, pripildant truputį daugiau nei 2/3 formelės, bet ne iki viršaus! Naudojau silikonines formeles, todėl papildomai niekuo netepiau, jei naudosite kitokias, šiek tiek patepkite aliejumi.
6.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 17 - 20 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas, keksiukai iškepė. Jei aplipęs tešla - kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti. Skanaus!