AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo (arba kitokios maltos mėsos)
4 vienetai pomidorų (arba 400 konservuotų)
1 vienetas paprikos (didelės ar 2 mažesnių)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
100 gramų ryžių (nebūtina)
1 skiltelė česnako
3 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 pundelis žalumynų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atskirai išvirti ryžius. Tą galima padaryti iš vakaro.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną, apkepinti, kol suminkštės. Dėti česnaką ir pakepinti kelioliką sekundžių, kol paskleis aromatą.
4.
Sudėti faršą ir kepinti, nuolat maišant, kol mėsa paruduos ir iškeps.
5.
Papriką supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į puodą, išmaišyti ir pakaitinti, kol pasiruošite pomidorus.
6.
Pomidų viršūnėles įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Minkštimą supjaustyti ir dėti į puodą. Galima naudoti pomidorus ir su odelėmis, tuomet juos tiesiog supjaustyti stambiais kubeliais ir dėti į puodą. Pakaitinti iki užvirimo.
7.
Pilti maždaug 500 ml vandens. Jei norisi skystėnsės sriubos - daugiau. Pagardinti prieskoniais. Kaitrą sumažinti iki minimalios, puodą uždengti dangčiu ir virti apie 20 minučių.
8.
Virimo pabaigoje sudėti ryžius. Pagardinti smulkintais žalumynais.