AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 litrai pieno
4 šaukštai citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pakaitinkite iki daugmaž 80 laipsnių (kol į viršų ims kilti pirmieji burbuliukai). Nuimkite nuo viryklės, supilkite citrinos sultis ir kokią minutę maišykite. Tada puodą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti daugmaž pusvalandukui. Per tą laiką rūgštis sutrauks pieną ir varškės gumulėliai atsiskirs nuo žalsvai gelsvo skysčio (išrūgų).
2.
Viską supilkite į kiaurasamtį, kad varškė atsiskirtų nuo išrūgų. Galite varškytę dar perplauti tekančiu vandeniu, kad rūgštelės visiškai neliktų, nors aš dažnai patingiu ir vis tiek būna labai skanu :) Kad išrūgos greičiau nuvarvėtų, aš lengvai varškytę spusteliu mediniu šaukštu.
3.
Gautą varškytę galima dar pagal skonį pagardinti žiupsneliu druskos, dar tinka įdėti kmynų, jeigu mėgstate. Kai noriu labiau desertinio sūrio, aš dar įdedu šiek tiek medaus ir šaukštą aguonų.
4.
Varškytę dedu į sūrmaišį. Rankomis jame šiek tiek paformuoju sūriuką. Tada sūrmaišį dedu ant medinės lentelės, ant viršaus dedu kitą lentelę ir paslegiu kuo nors sunkesniu (akmeniu ar stiklainiu su vandeniu) ir palieku pastovėti vėsiai, jog sūris visiškai nuvarvėtų ir sutvirtėtų.