TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 18:55
Nekeptas varškės desertas
Nekeptas varškės desertas pyragas tortas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
160 gramų sausainių (naudojau Oreo, bet tinka ir kitokie)
50 gramų sviesto
Viršui:
1 kilogramas kreminės varškės
0.5 litro uogienės (naudojau naminę mėlynių, bet tinka ir kitokia)
pagal skonį cukraus
300 mililitrų vandens
20 gramų želatinos (naudojau tirpią, žr. patarimus)
Papuošimui:
šiek tiek šilauogių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutryniau ir sumaišiau su tirpintu sviestu. Iš sausainių trupinių pailgoje silikoninėje formoje suformavau deserto pagrindą ir kraštelius. Padėjau į šaldytuvą, kol ruošiau viršų.

2.
Mėlynių sirupą nuo uogienės supiliau į varškę (jeigu mėgstate saldžiau, varškę dar pagal skonį pasaldinkite cukrumi). Likusias mėlynes sutryniau mikserio pagalba.



3.
Padaliniau varškės masę į dvi dalis. Želatiną - į tris.

4.
Tada ištirpinau vieną želatinos dalį su 100ml karšto vandens ir atvėsintą sumaišiau su varškės kremu. Supyliau ant sausainių pagrindo. Padėjau į šaldytuvą, kad sustingtų.

5.
Kai sustingo, pasiruošiau kitą sluoksnį - antrą želatinos dalį ištirpinau su 100 ml karšto vandens ir, kai atvėso, bei sumaišiau su trintomis mėlynėmis. Mėlynių sluoksnį paskleidžiau ant varškės sluoksnio. Padėjau į šaldytuvą sustingti.

6.
Kai sustingo, pasiruošiau trečią sluoksnį - likusią želatiną ištirpinau su 100ml karšto vandens ir, kai pravėso, sumaišiau su varške ir atsargiai paskleidžiau ant deserto viršaus.

7.
Padėjau į šaldytuvą visiškai sustingi.


Patarimai:

Aš naudojau Dr.Oetker želatinos miltelius, kuriuos pakanka užpilti karštu vandeniu ir jie ištirpsta. Jeigu naudosite paprastą želatiną, ją užpilkite šaltu vandeniu, palikite 15-20 minučių išbrinkti, o tada ištirpinkite virš garų vonelės.


Mano naudota uogienė nebuvo saldi, tad puikiai tiko viduriniam sluoksniui. Jeigu jūsų uogiene saldi, į šį sluoksnį spauskite šiek tiek citrinos sulčių.


Kitą kartą daryčiau galbūt daryčiau be sausainių pagrindo, nes pjaustant jie šiek tiek trupėjo.




admin · 2019-09-19 09:00 · 610 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt