TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Laimės sausainiukai
LaimÄ—s sausainiukai

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės miltų
1/3 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
4 šaukštai sviesto (naudojau Ghee)
1 žiupsnelis druskos
3 lašai citrinų ekstrakto (ir/arba migdolų)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 - 190 laipsnių.

2.
Sviestą ištirpdome karšto vandens vonelėje ir leidžiame atvėsti.



3.
Gerai išplakame kiaušinių baltymus. Beriame cukrų ir švelniai plakame toliau, kol cukrus pradės tirpti. Maišydami sudedame likusius ingridientus (po vieną). Konsistencija turi priminti blynų tešlą. Galima praskiesti šaukšteliu vandens.

4.
Dabar svarbiausia greitis. Aš iš anksto pasiruošiau lapelius su palinkėjimais bei keksiukų formeles, kuriose vėstų jau sulankstyti sausainiai. Taip pat iš pradžių siūlau kepti 2 - 3 sausainius vienu metu, po to pavyksta ir po 4 - 5.

5.
Skardą ištepame riebalais (arba klojame sviestinį popierių) ir valgomu šaukštu pilame tešlą. Šaukšto dugnu formuojame plonus apvalius blynelius (skersmuo kaip vyno butelio dugno). 5 - 8 minutėms pašauname į orkaitę, kol krašteliai pradės įgauti auksinę spalvą.

6.
Mentele (geriausia gumine) atkrapštome vieną sausainį nuo skardos (kitą paliekame orkaitėje – dėl to labai svarbu su pirmuoju susitvarkyti kuo greičiau). Dedame ant delno (pasitieskite rankšluostį ar naudokit pirštinę). Per vidurį guldome lapelį su palinkėjimu ir lenkiame pusiau. Tada išorinius kampelius lenkiame vieną prie kito (forma primena pasagą, žiūrėti nuotraukas apačioje). Suformuotus sausainius įdedame į keksiukų formą ar stiklinę, kad atvėstų. Jie labai greitai tampa kieti ir traškūs, tad, kaip minėjau, greitis čia atlieka pagrindinį vaidmenį. Šaunu, jeigu turėsite virtuvėje pagalbininką.




admin · 2019-09-20 15:00 · 599 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt