TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 20:27
Skanučiai ruginiai duoniukai be mielių
Ruginiai duoniukai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 stiklinės ruginių miltų
3 stiklinės vandens (drungno)
0.5 stiklinės lukštentų saulėgrąžų
0.5 stiklinės moliūgų sėklų
0.5 stiklinės sezamo sėklų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visus produktus matuoju ta pačia stikline, vienai kepimo skardai reikia: 4 st ruginių miltų, 3 st drungno vandens, 0,5 st saulėgrąžų branduolių, 0,5 st moliūgų sėklų, 0,5 st sezamo sėklų.

2.
Miltus ir vandenį pilu į gilesnį indai, sumaišau ir palieku šiltoje vietoje. Pradžioje masė gali pasirodyti tirštoka, bet rūgstant ji skystės. Kasdien kelis kartus mediniu šaukštu pamaišau, ir kai jau pamatu besiformuojančius burbulus, imuosi kepimo.



3.
Į tešlą įmaišau sėklas, druskos nė nededu, bet jei jums norisi sūrumo - įberkite šaukštelį. Sėklas taip pat galite dėti pagal savo nuožiūrą, svarbu, kad jų būtų daug.

4.
Tešla gaunasi skystoka, taip ir turi būti. Skardą iškloju silikoniniu kilimėliu (galima naudoti ir kepimo popierių), supilu tešlą ir formą dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 150 C, kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu apie valandą, per šį laiką susiformuoja plutelė. Tuomet skardą ištraukiu ant darbastalio, palaukiu, kol truputį atvės ir aštriu peiliu supjaustau norimo dydžio stačiakampiais. Skardą grąžinu į orkaitę, temperatūrą padidinu iki 180 C ir kepu dar apie 15 – 20 minučių.

5.
Iškepusius duoniukus atvėsinu ir laikau popieriniame maišelyje.




admin · 2019-09-22 12:00 · 573 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt