TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle
Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų miltų
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 žiupsneliai druskos
Įdarui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 saujos braškių
2.5 šaukšto cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame baltymus tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Kitame dubenyje kiaušini trynius sumaišome su cukrumi ir vanile, plakame ~3 min, kol masė pabąla. Tada lėtai įmaišome išplaktus baltymus. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.

2.
Ant orkaitės skardos ištiesiame kepimo poperių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau mažą orkaitės skardelę (23 cm x 33 cm). Jei naudosite didesnę, tuomet reikėtų dvigubos porcijos tešlos.



3.
Kepame biskvitą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-11 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Atsargiai nuimame kepimo popierių nuo biskvito. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.

4.
Kremas – grietinėlę trumpai (~30 sek.) plakame elektriniu plakikliu, tada suberiame cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir plakame, kol grietinėlė nebekrenta nuo mikserio šluotelių. Pabaigoje plakimo, kai grietinėlė pradeda tirštėti, vis patikrinkite ar nekrenta nuo plaktuvo šluotelių, jei grietinėlė standi ir nebekrenta, tuomet plakti daugiau nebereikia. Jei grietinėlė sušoka į mažus guzelius, tuomet ji perplakta.

5.
Saują braškių smulkiai supjaustome.

6.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame, ant jo tolygiai ištepame ~2/3 grietinėlės. Vieną kraštą, kuriuo užbaigsite vynioti biskvitą, paliekame neišteptą (~5 cm pločio). Ant grietinėlės užberiame susmulkintas braškes ir atsargiai susukame biskvitą. Dedame vyniotinį ant serviravimo lėkštės, užtepame likusia grietinėle ir papuošiame braškėmis, kaip patinka. Palaikome vyniotinį šaldytuve bent 2 h, kad sustengtų. Skanaus!!!




admin · 2019-09-26 00:00 · 571 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt