TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 20:49
Naminis šimtalapis traškia plutele ir drėgnu vidumi
Naminis Å¡imtalapis

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų miltų
160 mililitrų pieno
20 gramų cukraus
15 gramų šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų sviesto
280 gramų cukraus
150 gramų aguonų
20 gramų vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles išsukti su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi. Suberti visus likusius produktus ir minkyti, kol tešla taps labai elastinga ir tampri. Miltų dėti tik tiek kol tešla nekibs prie rankų. Minkyti apie 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus tešla, tuo lengviau bus plonai iškočioti lakštus. Tešlą palikti pakilti.

2.
Įdarui aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti sietelyje. Ir permalti mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.



3.
Sviestą išlydyti ant labai silpnos ugnies ir leisti pravėsti.

4.
Pakilusią tešlą padalinti į šešis kamuoliukus, pridengus palikti 20 minučių šiltai pastovėti.

5.
Ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočioti. Tešla turi būti tokia plona kad matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampyti. Lakštą užtepti gausiai sviestu, apiberti dalimi cukraus.Sviesto ir cukraus turi užtekti visiems 6 lapams.

6.
Kočioti sekantį lakštą, kloti ant pirmojo ir vėl aptepti sviestu, berti cukrų. Ant paskutiniojo lakšto sutepti sviestą (pasilikti šlakelį aptepti paviršiui) suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudėti aguonas. Susukti į vyniotinį ir perkelti į kepimo formą. Duoti 20 min pastovėti šiltai, tuomet aptepti paviršių sviestu ir kepti 200C valandą. Kai paviršius apskrus uždengti kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo gan greit, po 10 minučių jau pridengiau. Iškeptą neišimti iš kepimo formos, o palikti joje pilnai atvėsti, geriausiai per naktį. Pateikti supjausčius nedideliais gabalėliais.




admin · 2019-09-26 09:00 · 593 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt