TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 20:41
Citrininis maskarponinis tinginių Napoleonas iš sluoksniuotos tešlos
Citrininis tinginių Napoleonas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapelių)
400 gramų maskarponės sūrio
60 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus
2 vienetai citrinų
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotos tešlos lakštus atitirpinau ir pakočiojau, kad būtų plonesni ir daugmaž dvigubai didesni.

2.
Kiekvieną tešlos lakštą tankiai subadžiau šakute, kad kepant neišsipūstų, dėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepiau iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol lengvai rustelėjo (man tas užtruko apie 10-12 min vienam lakštui). Į savo kepimo skardą vienu metu sutalpindavau po du lakštus, bet jūs žiūrėkite pagal savo skardos dydi, gali tekti kepti ir po vieną. Svarbu kepant lakštųs stebėti ir neperkepti, nes iškepa jie labai greitai. Iškepus palikti, kad atvėstų. Jeigu kepant lakštai labai iškyla ar susidaro didesnių pūslelių, tiesiog atvėsusius juos ranka lengvai spustelkite, kad pūslelės sutrūkinėtų. Atvusiusius lakštus sudėjau vieną ant kito ir kraštus apipjausčiau, kad visi būtų daugmaž vienodo stačiakampio dydžio. Trupinius pasilikau torto papuošimui.



3.
Kiaušinius išplakiau. Sviestą supjausčiau gabaliukais. Puode užviriaus vandenį ir į jį įstačiau mažesnį puodą. Į tą mažesnįjį supyliau iš abiejų citrinų išspaustas sultis, sudėjau nuo abiejų citrinų nutarkuotas žieveles (svarbu tarkuoti tik geltonąją žievelės dalį, nes balta duos kartumo), bėriau cukrų, vanilinį cukrų, supyliau plaktus kiaušinius ir sudėjau sviestą.

4.
Kremą šioje vandens vonelėje ant nedidelės temperatūros kaitinau nuolat maišydama, kol jis tapo daugmaž grietinės tirštumo (man tas truko apie 15 minučių). Tik virdami prižiūrėkite, kad kremas jokiu būdu neužvirtų. Nuėmiau nuo ugnies ir palikau kremą atvėsti iki kambario temperatūros. Kai kremas atvėso, dubenyje šaukštu išsukau kambario temperatūros maskarponę ir pamažu, po 1-2 šaukštus į ją įmaišiau citrininį kremą.

5.
Šiek tiek kremo atsidėjau torto šonams papuošti, o tada formavau tortą - dėjau vieną sluoksniuotos tešlos lakštą lygia pusele į apačią, jo viršų pertepiau kremu, tada dėjau kitą lakštą, ranka šiek tiek spustelėjau, kad viskas tvirčiau sukibtų. Taip pat dariau su kitais lakštais. Beje, jeigu kremas atrodytų kiek skystokas pertepti tortą, palaikykite jį truputį šaldytuve, jis labai greitai tvirtėja.

6.
Torto viršų ir šonus irgi aptepiau kremu bei apibarsčiau trupiniais. Tortą palikau per naktį šaldytuve. Šį tortą galima gaminti ir prieš dieną ar dvi dienas iki ragavimo, nes bent man - stovėdamas jis tik skanėja.




admin · 2019-10-03 09:01 · 564 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt