AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų faršo
100 mililitrų pieno (arba sultinio)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1.5 šaukštelio akmens druskos (naudojome Santa Maria)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (naudojome Santa Maria)
šiek tiek petražolių (patiekiant)
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, arba šviežių, žr. patarimus)
200 mililitrų vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako (supjaustytų)
1 kubelis jautienos sultinio (kokybiško)
2 šaukšteliai žaliųjų pipirų (grūstų, naudojome Santa Maria )
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sumaišykite džiūvėsėlius su pienu ir palikite dubenyje apie 3 minutes, kad išbrinktų.
2.
Svogūną susmulkinkite.
3.
Į faršą įmaišykite svogūnus, džiūvėsėlius, kiaušinį, juoduosius pipirus, druską.
4.
Drėgnomis rankomis suformuokite apie 12 rutuliukų - kukulių.
5.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite pjaustytus česnakus ir grūstus žaliuosius pipirus. Pakepkite apie 1 minutę.
6.
Į keptuvę supilkite pomidorus, vandenį ir įdėkite sultinio kubelį. Sudėkite paruoštus kukulius į padažą ir uždengę patroškinkite apie 15 minučių.
7.
Prieš patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
•
Jei naudosite šviežius pomidorus, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite odeles. Pomidorų minkštimą susmulkinkite, toliau viską darykite, kaip nurodyta recepte.