AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas ilgavaisių agurkų (mažesnio ar 2 trumpavaisių)
100 gramų rūkyto kumpio
100 gramų konservuotų kukurūzų (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai majonezo
0.5 šaukštelio ryžių acto (ar obuolių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti stambiais kubeliais. Užpilti vandeniu, kad apsemtų bulves. Virti apie 12 - 15 minučių, kol suminkštės. Išvirusias bulves nupilti ir sutrinti šakute ar grūstuvu (netrinkite elektriniu trintuvu!) be papildomo skysčio.
2.
Bulves apšlakstyti actu, pagardinti druska ir pipirais. Palikti atvėsti.
3.
Morką nuskusti, supjaustyti stambiais kubeliais ir apvirti 4 - 5 minutes. Nupilti. Palikti atvėsti.
4.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, kumpį - smulkiais kubeliais.
5.
Agurką supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, palikti kelias minutes pastovėti ir nupilti susidariusį skystį.
6.
Bulves sumaišyti su agurkais, morkomis, nupiltais kukurūzais, kumpiu, svogūnais ir majonezu. Paraugauti, jei norisi, galima papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.