AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų vandens
125 gramai miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
30 gramų rudojo cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Apvoliojimui:
250 gramų cukraus
2 šaukšteliai cinamono
Padažui:
150 gramų pieniško šokolado
125 gramai grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų medaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Spurgyčių tešlai nedideliame katile sumaišome vandenį, kubeliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname, kol užverda.
2.
Į vandenį vienu ypu suberiame visus miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į vientisą kamuolį, maišome apie 1-2 minutes, kol miltai šiek tiek apdžius. Perkeliame tešlą į dubenį ir paliekame pravėsti.
3.
Į tešlą po vieną įmaišome kiaušinius, gerai išmaišome, kad tešla būtų vientisa, glotni, ne per skysta.
4.
Dideliame puode įkaitiname aliejų, jis turėtų apsemti 2 pirštus nuo dugno.
5.
Pripildome konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu (naudojau ¨ 12) ir išspaudžiame virš įkaitusio aliejaus pailgas juosteles, jas prie pat antgalio nupjaudami peiliu.
6.
Kepame keletą minučių, nuolat pasukiodami šaukštu, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
7.
Išimame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, paliekame keletui minučių, kad susigertų riebalų perteklius ir tuomet perkeliame į lėkštę, kurioje esame sumaišę cukrų su cinamonu. Gerai išvoliojame kiekvieną churros ir paliekame pravėsti. Taip iškepame visą tešlą.
8.
Ruošiame šokoladinį padažą: pašildome grietinėlę. Užpilame ją ant susmulkinto šokolado. Paliekame apie minutę ir tuomet sukamaisiais judesiais išmaišome, kol nebelieka šokolado gabaliukų. Įdedame medaus ir permaišome.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"