AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės grietinėlės, 35% riebumo
170 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
4 vienetai vyšnių (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladą sulaužome į nedidelius gabalėlius.
2.
Į nedidelį puodą supilame ½ stiklinės grietinėlės, užverdame, tada nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabalėlius ir maišome, kol šokoladas ištirpsta. Po to supilame į didesnį dubenį.
3.
Į kitą dubenį supilame likusią grietinėlę, vanilės ekstraktą, suberiame cukraus pudrą ir plakame elektriniu plakikliu, kol grietinėlė nebekrenta nuo plakiklio šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius).
4.
1/3 išplaktos grietinėlės atsargiai (naudodami šaukštą ar mentelę) įmaišome į šokolado-grietinėlės mišinį, po to lėtai įmaišome likusią grietinėlę.
5.
Šokoladinus putėsius sudedame į stiklines ar desertinius indelius. Aš naudojau šaukštą, bet galite naudoti ir konditerinį švirkštą. Putėsius papuošiame vyšniomis ir patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą.
Patarimai:
•
Iškart patiektas musas būna skystesnis, o pastovėjęs šaldytuve sustingsta.
•
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę.