TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 22:29
Kremiškas kalakutienos guliašas - gardus ir greitai paruošiamas
Kalakutienos guliašas

Porcijų skaičius: 3

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
450 gramų kalakutienos
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 vienetas raudonosios paprikos (pjaustytos plonomis juostelėmis)
1.5 stiklinės vištienos sultinio
4 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas grietinės
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

2.
Didedesnėje keptuvėje, ant gana stiprios ugnies, ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, iškelkite mėsos kubelius iš ketuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.



3.
Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Piberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos jei reikia, leiskite virsnoti apie 2 minutes, tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virsnoti dar apie 4-5 minutes.

4.
Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2019-10-20 09:00 · 615 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt