TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Mielinės spurgos su grybų įdaru
MielinÄ—s spurgos su grybais

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Įdarui:
2 saujos džiovintų grybų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
400 gramų miltų
200 mililitrų vandens
2.5 šaukštelio sausų mielių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus
Kepimui:
500 mililitrų aliejaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į 100 ml šilto vandens įmaišyti cukrų ir sausas mieles, palikti kelioms minutėms, kol suputos.

2.
Miltus persijoti ir išmaišyti su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos, supilti mielių mišinį ir dar 100 ml šilto vandens. Išmaišyti ir dėti ant miltais pabarstyto stalviršio, minkyti apie 8 - 10 minučių, kol tešla bus minkšta ir elastinga, jei tešla labai lipni, galima berti dar šiek tiek miltų.



3.
Iš tešlos suformuokite rutulį, aptepkite aliejumi, dėkite į švarų dubenį, uždenkite ranklšuostėliu ir palikite pakilti šiltai apie valandą.

4.
Įdarui džiovintus grybus užmerkiu šiltame bandenyje ir palieku išbrinkti valandai.

5.
Išbrinkusius grybus nusunkiu, susmulkinu ir apkepinu nedideliame kiekyje aliejaus su smulkintais svogūnais. Palieku atvėsti.

6.
Nuo tešlos gnybkite gabalėlį tešlos, pakočiokite tarp delnų ir delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro, užspauskite kraštus, dar pakočiokite tarp delnų į apvalų rutuliuką.

7.
Storadugniame puode įkaitinkie 500 ml aliejaus, į jį dėkite po kelias spurgas taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Kepkite, vis pavartydami, kol iš visų pusių apskrus. Išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite nuvarvėti ant popierinių ranklštuostėlių.




admin · 2019-10-31 06:00 · 598 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt