AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 mililitrų kefyro
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis sodos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pašildome 0,5 litro kefyro iki karštumo, bet neužverdame.
2.
Beriame žiupsnelį druskos, cukrų, įmušame 1 kiaušinį, ir gerai išmaišome. Suberiame miltus ir sodą. Kruopščiai išmaišome, tešla bus labai tiršta. Jei paliksite šiek tiek pastovėti (nebūtina), iš tekstūros šiek tiek primins mielinę.
3.
Keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitiname šiek tiek aliejaus (daug nereikia), tolygiai paskirstome per keptuvę. Kiekvienam blyneliui į keptuvę dedame po kupiną šauštą tešlos, paliekant tarpus tarp blynelių. Kai apkeps viena pusė, blynelius apvečiame ir kepame dar porą minučių.