AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
320 gramų miltų
180 gramų vandens
60 gramų aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek mocarela sūrio
šiek tiek parmezano sūrio
Įdarui:
šiek tiek spageti makaronų
šiek tiek vytintos dešros
Padažui:
200 gramų konservuotų pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
0.5 saujos baziliko
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visus tešlos ingredientus sumaišykite šaukštu ir užminkykite tešlą. Tešla bus labai elastinga ir minkšta. Įdėkite tešlą į dubenėlį ir sandariai uždarykite. Palikite pastovėti pusvalandį (galima ir ilgiau, iki 3 valandų).
2.
Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvės kombainą arba blenderį ir sumalkite iki vientisos masės.
3.
Išvirkite makaronus pagal rekomendacijas ant pakelio. Nukoškite ir sumaišykite su viena puse pomidorų padažo. Palikite truputį atvėsti. Sutarkuokite mozarella fermentinį ir parmesano sūrį atskirai.
4.
Įkaitinkite orkaitėje kepimo akmenį iki 250 - 260 C.
5.
Tešlą padalinkite į dvį dalis. Padėkite viena pusę tešlos ant kočiojimo kilimėlio ir iškočiokite labai plonai stačiakampį. Pasirinkite ilgesnę tešlos pusę ir išilgai išdeliokite makaronus. Sudėkite dešros gabaliukus ant makaronų ir pabarstykite sūriu.
6.
Užlenkite iš pradžių galus į vidų ir tada susukite štrudelį kaip vyniotinį. Perkelkite jį kepimo popieriaus. Pakartokite su likusia tešlą. Pašaukite abu štrudelius į orkaitę ant kepimo akmens ir kepkite apie 15 minučių, kol štrudėliai taps tamsiai auksinės spalvos. Pateikite su salotomis. Skanaus.