AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos sprandinės
300 gramų ryžių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 galva česnako
2 šaukšteliai plovo prieskonių mišinio
7 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius kelis kartus nuplauti, kol vanduo nebebus baltas ir išsiplaus dalis krakmolo, taip ryžiai išliks birūs.
2.
Mėsą supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Juos apkepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į indą, tinkamą naudoti orkaitėje.
3.
Svogūnus smulkiai sukapoti ir apkepinti tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte mėsą. Ten pat sudėkite tarkuotas ar pjaustytas morkas. Viską kelias minutes apkepti, kol morkos šiek tiek susileis. Sudėti ant mėsos kartu su aliejumi. Užbarstyti prieskonių mišinį (aš renkuosi su raugerškio uogomis, tinka ir tiesiog kaukazietiški prieskonių mišiniai). Ant viršaus užberti ryžius ir užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad viską apsemtų ir būtų daugmaž per pirštą virš ryžių. Pagal skonį pabarstykite druska. Įsmeikite česnako galvą (nulupti nebūtina, bet jei nenorite dėti nelupto, nuvalytas česnako skilteles susmaigstykite maždaug 10 minučių iki troškinimo pabaigos).
4.
Indą uždengti dančiu ir troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai sugėrė visą skystį ir jau išsitroškino. Jei skysčio jau nebėra, o ryžiai dar traškūs, įpilkite dar šiek tiek karšto vandens, uždenkite ir dar patroškinkite. Jei ryžiai jau paruošti, o skysčio dar liko, galite kelias minutes palaikyti karštoje orkaitėje, nuėmus dangtį.
5.
Patiekti labai skanu su žalumynais, šviežių pomidorų ir svogūnų salotomis.