AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 pundelis ridikų lapų (nuo 20 ridikų)
2 stiklinės vištienos sultinio
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, o ridikų lapus kaip reikiant nuplaukite.
2.
Puode įkaitinkite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol šie taps permatomi, bet neparuduos. Sudėkite bulves ir ridikų lapus. Pakaitinkite dar 5 minutes. Apliekite sultiniu. Puodą uždenkite ir leiskite silpnai virti apie 20 minučių, kol bulvės bus visiškai išvirusios.
3.
Nuimkite nuo viryklės, sutrinkite elektrine grūstuve, pagardinkite druska, pipirais bei grietine ir mėgaukitės. Kartais aš grietinės nededu, bet sriubą pagardinu trupučiu citrinos sulčių ir paberiu kepintom luptom saulėgrąžom. Man taip labai patinka.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"