AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų moliūgų (be odos, sutarkuoto burokine tarka)
600 gramų bulvių (nuskustų, sutarkuotų burokine tarka)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai miltų
3 šaukštai moliūgų sėklų
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite turpučiu muskado riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.
2.
Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus, prispaudžiant antru šaukštu galu ir paplokštinant juos. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.
3.
Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, gal ir trupučiu rūkytos lašišos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"