AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį vynuogių lapų (fermentuotų pagal šį receptą ar šviežių)
Įdarui:
500 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis prieskonių (gruziniškų chmeli-suneli ar pan.)
0.5 šaukštelio druskos
Patiekiant:
1 stiklinė kefyro
1 skiltelė česnako
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiu įdarą: 500 gr jautienos faršo išminkau su 2 kiaušiniais, 1 a. š. gruziniškų žolių mišinio (chmeli-suneli ar pan.), 2 v. š. manų kruopų, 0,5 a. š. druskos.
2.
Iš įdaro formuoju pailgas dešreles, kurias susuku į vynuogės lapus taip, kad galai būtų užlenkti kaip vokeliai.
3.
Paruoštus balandėlius verdu apie 20 min. garpuodyje. Ankščiau, kai nebuvo garų puodų, virdavau juos koštuve, uždėtam ant tinkamo diametro puodo su verdančiu vandeniu ir pridengtus puodo dangčiu.
4.
Tiekiu karštus su užsigėrimu, vienai porcijai labai gerai išplaku 1 st. kefyro su 1 skiltele labai smulkiai kapoto česnako.
5.
Patarimas – manų kruopas galima keisti džiūvėsėliais arba kuskuso kruopom.