TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Sviestiniai sausainiai su cinamonu - nuostabiai skanūs!
Sviestiniai sausainiai su cinamonu - nuostabiai skanūs!

Porcijų skaičius: 60

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
70 gramų cukraus pudros
40 gramų krakmolo
1 šaukštelis cinamono
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
75 gramai riešutų (naudojau lazdyno, bet tinka ir kiti)
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai cinamono
1 vienetas kiaušinių (baltymai)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps vientisa ir glotni.

2.
Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2 - 3 cm skersmens dešrelę. Kiekvieną dešrelę įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą.



3.
Sausainukų viršui gana smulkiai sukapoti riešutus ir sumaišyti juos su cukrumi bei cinamonu. Atskirai kitame indelyje lengvai šakute paplakti kiaušinio baltymą.

4.
Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Monetėlių virtų aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų - cukraus mišinį.

5.
Sausainukus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kol gražiai pagels).

6.
Išėmus iš orkaitės leisti truputį atvėsti, o tada skanauti!




admin · 2019-11-16 09:00 · 549 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt