AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų
130 gramų cukraus
125 gramai sviesto (minkšto)
6 šaukštai jogurto, natūralaus (su kaupu)
35 gramai kukurūzų krakmolo
15 gramų kakavos
8 gramai kepimo miltelių
šiek tiek vanilės
Pudingui:
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
90 gramų cukraus
30 gramų kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilės
Įdarui:
280 gramų vyšnių (iš kompoto arba šaldytų)
Papuošimui:
50 gramų pieniško šokolado (tarkuoto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukite su cukrumi ir vanile iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno trumpai paplakite.
2.
Įmaišykite jogurtą, suberkite persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišykite.
3.
Padalinkite tešlą į dvi vienodas dalis, į vieną įmaišykite kakavą.
4.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, paskirsykite tamsią tešlą, tada šviesią ir ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek įspauskite nuvarvintas vyšnias.
5.
Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 40-45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs.
6.
Vaniliniam pudingui pieną, cukrų, vanilę, krakmolą ir kiaušinius gerai išplakite. Uždėkite ant viryklės ir kaitinkite nuolat maišant, ko pudingas sutirštės. Palikite trumpai atvėsti, o po to dar šiltą užpilkite ant atvėsusio pyrago.
7.
Viršų apibarstykite tarkuotou šokoladu ir palikite pyragą porą valandų atvėsti.