TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sotus bulvių apkepas su mėsa ir daržovėmis
Bulvių apkepas su mėsa

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 ir 7/10 kilogramo bulvių
680 gramų paukštienos (naudojau ančių kulšelių mėsą)
200 gramų pievagrybių
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (didelio)
100 gramų špinatų (šviežių)
3 skiltelės česnako
1 sauja petražolių (šviežių, pjaustytų)
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 žiupsnelis krapų (šviežių, pjaustytų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite mažais gabalėliais pjaustytą mėsą. Kai sultys šiek tiek nugaruos, tuomet dėkite kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Viską kepkite ant gan stiprios ugnies, tol kol daržovės suminkštės.

2.
Suberkite čiobrelius, raudonėlius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.



3.
Bulves ir morkas nuskuskite. Burokine tarka sutarkuotas daržoves sudėkite į didelį dubenį, supilkite išplaktus kiaušinius, smulkiai pjaustytus špinatus, petražoles, krapus, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite iškeptą mėsą su daržovėmis ir dar kartą gerai išmaišykite.

4.
Gilesnį kepimo indą ištepkite aliejumi ar sviestu, sudėkite paruoštą masę, uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minutes, arba tol, kol bulvės suminkštės. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite, kol apskrus viršus.




admin · 2019-11-24 15:00 · 567 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt