TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Senovinis sviestinis keksas
Senovinis sviestinis keksas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
150 gramų baltojo šokolado lašeliai (arba razinų)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2.
Minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu, kol jis taps purus ir pašviesės. Mušti po vieną kiaušinį, berti truputį miltų, gerai išsukti, vėl mušti kiaušinį ir berti miltų, vėl sukti, kol įmaišysite visus kiaušinius ir miltus.



3.
Sudėjus visus kiaušinius ir subėrus miltų mišinį tešlą bus tiršta, bet puri. Jeigu naudojami kiaušiniai maži ir tešla per kieta, įpilkite šiek tiek pieno.

4.
Šokolado lašelius įmaišyti į tešlą. Jeigu naudosite razinas, jas nuplaukite, nusausinkite ir su šaukštu miltų įmaišykite į tešlą.

5.
Tešlą supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 1-1.5 valandos arba, kol gerai iškeps. Iškepus atvėsinti.




admin · 2019-11-25 15:00 · 510 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt