AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Įdarui:
500 gramų varškės (kreminės, kur parduodama kibirėliuose)
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas citrinų sulčių
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu turime galimybę, įdaro ingredientus išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje 1-2 val. iki gaminimo. Jeigu pamiršote, nieko tokio, tiesiog pyragas tada truputį lygesnis iškepa ir kremas šiek tiek lengviau išsimaišo :-)
2.
Sausainius susmulkiname iki trupinių (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis). Išlydome sviestą, jį sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24 skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Šauname sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kad pagrindas sutvirtėtų.
4.
Mikseriu arba šaukštu sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Maišome tik iki masė bus vientisa ir nebus gumuliukų, permaišyti nereikia. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo gerai išmaišome (jau būtinai ne mikseriu, o rankomis, kad neperplakti masės ir kad į ją nepatektų per daug oro, nes kepant pyrago paviršius gali skilinėti kitaip).
5.
Iš orkaitės ištraukiame pagrindą ir orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių. Ant jo supilame varškės masę. Kepame apie 1 valandą, iki varškės masė sutvirtėja. Labai tvirta būti neprivalo, nes galutinai sutvirtės vėsdama, tiesiog, kad pajudinus nebanguotų. Tada išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite pyragui orkaitėje visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusį bent porą valandų, o geriausia - per naktį, palaikykite šaldytuve, jog pyragas sutvirtėtų. Prieš patiekiant galite papuoši plakta grietinėle, karamele, uogomis, vaisiais ar dar kitomis dekoracijomis.