AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
5 vienetai obuolių (rūgštesnių)
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu gerai išsukti su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi iki purios vientisos masės. Įplakti kiaušinius, o tada jau šaukštu pamažu įmaišyti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi būti daugmaž grietinės tirštumo tešla.
2.
Nulupame obuolius, supjaustome plonomis rieklėmis ir atsargiai sumaišome su tešla. Pilame tešlą į sviestu patepą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm formą), ant viršaus dar galime išdėlioti keletą obuolių skiltelių.
3.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (iki pyragas bus gražiai auksinės spalvos, o įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus). Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį pyragą galime apibarstyti cukraus pudra.