TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Vieno indo vištiena orkaitėje su grybų padažu
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai vištienos ketvirčių
250 gramų rudųjų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
250 mililitrų vištienos sultinio
60 mililitrų grietinėlės
3 skiltelės česnako
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
0.5 šaukštelio čiobrelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
šiek tiek miltų (vištienai apvolioti)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (kepimui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min. iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.

2.
Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius. Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos.

3.
Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).

4.
Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Patiekite su mėgstamu garnyru.




admin · 2019-12-21 12:00 · 554 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt