AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių (virtų, be lupenos)
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų fermentinio sūrio
2 šaukštai kvietinių miltų (kupinų)
pagal skonį druskos
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sezamo sėklų (pabarstymui)
Įdarui:
400 gramų faršo (mėgstamo)
300 gramų grybų (apytikriai, apvirtų, naudojau baravykus)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
3 šaukštai grietinės (apytikriai)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį žalumynų (krapų, petražolių, rozmarino, smulkintų)
pagal poreikį aliejaus (kepimui + formai ir šaukštui patepti)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką. Apvirtus baravykus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Keptuvėje su aliejumi apkepti svogūnus ir česnakus iki gelsvos spalvos. Tada sudėti faršą, pagardinti prieskoniais, suberti žalumynus ir patroškinti ant mažos ugnies, pamaišant, kol faršas išsitroškins. Įmaišyti grietine ir baravykus. Palikti atvėsti.
3.
Bulves ir sūrį sutarkuoti smulkia burokine tarka. Įmušti kiaušinius, suberti miltus, prieskonius, smulkintus krapus ir gerai išmaišyti.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sutepti aliejumi. Dėti pusę bulvių masės, tolygiai paskirstyti, prispausti. Tada sudėti įdarą, vėl truputį prispausti ir ant viršaus sudėti likusią bulvių masę, gražiai ją šaukštu išlyginkite. Šaukštą sutepkite trupučiu aliejaus, tada bulvių masė prie jo nelips.
5.
Aptepimui kiaušinio trynį išplakti su pienu.
6.
Plakiniu aptepti apkepo viršų ir pabarstyti sezamo sėklomis.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 min.