AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (apytikriai, priklauso nuo dydžio)
3 vienetai kiaušinių
160 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno (vos šilto)
120 gramų cukraus
10 gramų vanilės
1.5 šaukšto aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
70 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Elektriniu plaktuvu suplakiau kiaušinius su cukrumi, įbėriau vanilės ir druskos.
2.
Miltus su kepimo milteliais persijojau ir subėriau į plakinį, išmaišiau.
3.
Supyliau vos šiltą pieną, aliejų ir išmaišiau iki vientisos masės.
4.
Obuolius nulupau (galima ir nelupti), pašalinau obuolių sėklalizdžius, supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į tešlą.
5.
24 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo formą sutepiau aliejumi ir sukrėčiau tešlą.
6.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min.
7.
Karamelizuotam viršui paruošti išplakiau kiaušinį.
8.
Ištirpinau sviestą, sumaišiau su cukrumi ir įmaišiau kiaušinio plakinį.
9.
Po 30 - 35 min. pyragą ištraukiau iš orkaitės, ant viršaus užpyliau paruošto plakinio ir dar kepiau 10 min.
10.
Leiskite pyragui kiek atvėsti ir pjaustykite.