TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 05:41
Tortas ''Snickers''
Tortas ''Snickers''

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų cukraus
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų grietinės
200 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
450 gramų grietinėlės
2 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
2 saujos žemės riešutų (kepinti ir sūdyti)
Pertepimui:
200 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų pieno
Sirupui:
200 mililitrų vandens (virintas)
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui gerai išplakame kiaušinius su cukrumi iki tūris padidės du-tris kartus. Dedame kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę ir išmaišome šaukštu. Pamažų atsargiai maišydami įsijojame miltus, kartu su kepimo milteliais. Tiklsų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos tirštumą, turėtų gautis riebios grietinės konsistencijos tešla. Nors miltų norma recepte, pagal kurį gaminau buvo 330 gr, bet man pakako 200 gr, bet tikslus kiekis gali priklausyti nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Gautą tešlą padaliname į 2 dalis.

2.
Vieną tešlos dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 ° C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 15 - 20 minučių (arba kol įkišus medinį pagaliuką į biskvito vidurį, jį ištrauksite švarų). Iškepus pirmą biskvitą, pirmiausia leidžiame jam šiek tiek atvėsti formoje, o tada padedame galutinai atvėsti ant groteliu. Iš likusios tešlos taip pat iškepame antrą biskvitą. Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauname išilgai - turite gauti 4 biskvito lakštus. Galima kepti ir vieną storą biskvitą, bet man lengviau gražiai perpjauti vieną biskvitą perpus, negu didelį biskvitą į lygias keturias dalis.

3.
Ruošiame šokolado pertepimą: garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Pilame į jį kambario temperatūros pieną ir gerai išmaišome.

4.
Ruošiame grietinėlės kremą: grietinėlę išplakame su cukrumi iki standamu.

5.
Ruošiame karamelinį kremą: kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną ištriname šaukštu arba mikseriu iki vientisos masės be gumuliukų. Beriame riešutus ir išmaišome.

6.
Pasiruošiame sirupą: karštą vandenį išmaišome su citrinų sultimis ir cukrumi, vis paragaudami, kad nebūtų nei per saldus, nei per rūgštus.

7.
Surenkame tortą: pirmą biskvitą laistome sirupu, pilame dalį šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais. Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu, bet paliekame kelis šauktus grietinėlės kremo. Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus aptepame likusiu grietinėlės kremu. Tortą uždengiame ir dedame nakčiai šaldytuve.




admin · 2019-12-27 09:01 · 541 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt