TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Salyklinė juoda duona be mielių
Salyklinė juoda duona be mielių


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų
1 vienetas raugo (viso kiekio, paruošto pagal šį receptą)
4 šaukštai sėklų išspaudų (naudojau saulėgrąžų ir moliūgų išspaudas, bet tinka eisti sėlenėlėmis ar avižų dribsniais)
1 šaukštas miežinio salyklo
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio kmynų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai į raugą įmaišau salyklą, tuomet beriu visus likusius priedus ir tešlą keliolika minučių intensyviai minkau, suformuoju kepaliuką ir dedu jį į kepimo formą. Kartais darau įstrižas įpjovas, kartais perbraukiu šaukšto kotu per vidurį, tuomet kepdama duona įgyja dar ir įdomią formą.

2.
Užberiu sezamo sėklas ir palieku ramybėje ir šiltoje vietoje bent 4 valandoms, kad pakiltų, tuomet dedu į iki 150 C įkaitintą orkaitę ir kepu dvi valandas.

3.
Beje, kepdama duoną aš raugą įpratau gaminti kaskart naują, nes man tai tetrunka kelias dienas, bet kaip ir su įprastiniu raugu, galite palikti jo kitam sykiui.




admin · 2019-12-28 06:00 · 537 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt