AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos (virtos, keptos arba rūkytos)
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė miltų (apytikriai)
200 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ant trupučio aliejaus pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Sudėti smulkiai kapotus česnakus ir dar minutę pakepti. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su kefyru. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Miltų dėti tiek, jog tešla būtų panašios konsistencijos kaip kepant mažus blynelius.
3.
Sūrį smulkiai sutarkuoti. Porą saujų tarkuoto sūrio atsidėti pyrago viršui, o likusį sūrį įmaišyti į tešlą. Ten pat įmaišyti smulkiais kubeliais supjaustytą vištieną ir atvėsusius svogūnus. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais. Galima dar įberti mėgiamų paukštienos prieskonių.
4.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą arba aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30-40 minučių, kol pyrago viršus gražiai rustels. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauktas bus neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, pyrago viršų apibarstykite likusiu sūriu ir dar keletą minučių pakepkite, kol sūris gražiai išsilydys.
5.
Šį pyragą tinka skanauti tiek karštą, tiek atvėsusį.